Mit tehet a kólika ellen?

biogaia kólika kalkulátor

Az első és legfontosabb, hogy a sírás minden egyéb lehetséges okát kizárjuk: ellenőrizzük, nem éhes-e a baba, a pelenkája rendben van-e, nincs-e melege, nem fázik-e, nem lázas-e stb.

Tippek és trükkök a megelőzésre

Mindenekelőtt ügyeljünk a helyes szopási technikára, hogy a baba evés közben ne nyeljen levegőt, és arra, hogy a babát ne etessük túl.
A szoptató anyának érdemes a tejfehérje-mentes táplálkozást megpróbálni, és a felfúvódást okozó táplálékokat kerülni.
Tápszeres táplálás esetén a hypoallergén készítmények javasoltak.
Kérjen tanácsot orvosától vagy védőnőjétől a megfelelő kólika elleni készítmény kiválasztásához!

Tippek és trükkök a fájdalom enyhítésére

Ne hagyjuk magára a babát a fájdalmával, hanem próbáljuk megnyugtatni. Ringatással, énekléssel, összebújással. Ha úgy érezzük, a baba hasának puffadását bélgázok okozzák, amelyektől nehezen tud a kicsink megszabadulni, segítsünk neki!

Jól jöhet a párducpóz: az alkarunkra fektetjük hasra a babát úgy, hogy a feje a tenyerünkben legyen, a popsija pedig a könyökhajlatunkban, míg a karjai és a lábai lefelé lógnak az alkarunk két oldalán.
Próbáljuk megbüfiztetni, hogy a pocakja könnyítsen magán. A szakszerű büfiztetés módszere: ölbe vesszük a babát, a két karját a hátunkon átvetjük, és a pocakját a vállunkkal masszírozzuk.
Fektessük a hátára, és húzzuk fel a térdeit a hasához lassan, majd kifelé kis kört leírva eresszük vissza! Ezt ismételjük, amíg el nem érjük a kívánt hatást.
A pocakfájáson segíthet továbbá felmelegített pocakpárna vagy olyan, gyógyszertárakban elérhető, recept nélkül megvásárolható készítmények, amelyek kifejezetten kólika esetén alkalmazhatóak.

Kólika esetén adható készítmény

BioGaia ProTectis® Baby csepp

Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer, már 0 hónapos kortól.

Kólika esetén adható készítmény. Hatékonyságát és biztonságosságát csecsemők és gyermekek körében számos klinikai kutatásban vizsgálták. A BioGaia ProTectis® Baby csepp anyatejből kivont élőflórát tartalmaz, így a legtermészetesebb módon nyújt segítséget. D-vitaminos változata D₃-vitamint is tartalmaz, mely biztosítja a megfelelő napi D-vitamin bevitelét, és támogatja az immunrendszer normál működését.

Kizárólag a hatóanyagot (L. reuteri Protectis), valamint az alkalmazáshoz szükséges olajokat tartalmazza
Tehéntejfehérje-mentes – tehéntejfehérje-allergiában és prevencióban is biztonságosan alkalmazható
Laktózmentes – a laktóz felerősítheti a kólikás tüneteket
Szacharózmentes – a szacharóz felesleges terhelést jelenthet a csecsemő szervezete számára
Nem tartalmaz adalékanyagokat, stabilizátort, antioxidánsokat
D-vitaminos változatban is kapható